NL

Microverzekeraar omocom werkt samen met Van Ameyde

Read time: 3 minutes

Het Zweedse omocom kondigt de samenwerking met Van Ameyde voor de schadebehandeling aan. De microverzekeraar richt zich op het verzekeren van de circulaire economie. Het is de missie van omocom om het delen van bezit veilig te maken voor zowel eigenaren als huurders.

Vierzekeringen bieden het vertrouwen dat nodig is om de drempel voor deelname aan de circulaire economie te verlagen. Door mensen aan te moedigen deel te nemen wordt de deeleconomie versterkt, met alle voordelen voor mens en maatschappij.

Met een flexibele API wordt de juiste verzekeringsdekking voor iedere deeltransactie gecreëerd. Dit komt tegemoet aan de behoeften van een groeiend aantal gebruikers wereldwijd. Schadeclaims die voortvloeien uit verzekerde risico’s moeten behandeld worden en omocom heeft gekozen voor een samenwerking met Van Ameyde.

“Met Van Ameyde samenwerken biedt een enorm voordeel voor ons, omdat wij onze capaciteit moeten kunnen vergroten als wij ons product gaan aanbieden in nieuwe regio’s. Van Ameydes kennis van en ervaring met het behandelen van complexe schades helpt ons met deze plannen,” aldus Emanuel Badehi Kullander, mede-oprichter van omocom.

Momenteel richt omocom zich op peer-to-peer delen, maar de microverzekeraar wil uitbreiden naar andere sectoren van de circulaire waardeketen, zoals b2b- en b2c-huurmodellen. De visie is om een vanzelfsprekend onderdeel van de circulaire economie te worden. Van Ameyde zorgt ervoor dat de verzekeringsbeloften van omocom aan polishouders worden nagekomen.

 

Schadebehandeling in de deeleconomie

“De samenwerking met omocom biedt ons de geweldige kans om de deeleconomie te ondersteunen met expertise die meestal is voorbehouden aan de verzekerings- en riskmanagement-branche. We kunnen helpen met opschalen en uitbreiding naar andere disciplines. Intelligente IT-oplossingen, van robotics en machine learning tot straight-through-processing, helpen ons om aan de piekvraag te voldoen,” zegt Anders Grotte, Business Development Manager bij Van Ameyde Scandinavia.

 

Over omocom

Omocom is opgericht door Emanuel Badehi Kullander en Ola Lowden Landström in 2017. Met onderzoekers van vooraanstaande universiteiten in Zweden zijn algoritmes voor risicoberekening ontwikkeld, waarmee omocom real-time risico-inschattingen kan maken op digitale platformen. Het bedrijf telt elf getalenteerde en enthousiaste visionairs die als doel hebben om omocom een vanzelfsprekend onderdeel van de circulaire economie te maken.

 

Over Van Ameyde

Van Ameyde is de Europese marktleider op het gebied van door IT gedreven claimsmanagment en kennisintensieve zakelijke schade-expertise. De eigen IT-organisatie ontwikkeld systemen, platforms en functionaliteit om klanten te helpen met hun digitale transformatie.

Forward thinking

Get the latest news and industry thoughts from Van Ameyde. With 75 years’ experience, you can count on our insights and knowledge to help you ensure your continuing success.  More articles

Claims management

4 min reading

Beloftes nakomen bij schade… Mensen, bots, AI?

Lees verder >

Digital transformation

4 min reading

Intrasurance Technology Services & (Zero)70 samen als Van Ameyde Systems

Lees verder >

Claims management

3 min reading

iptiQ kiest voor Van Ameyde voor claims management

Lees verder >

Partners

3 min reading

Van Ameyde neemt belang in SEAsia Group

Lees verder >