NL

Van Ameyde neemt McAusland Turner over

Read time: 4 minutes

Op 12 april 2019 heeft Van Ameyde de acquisitie van McAusland Turner Marine Surveyors & Consultants afgerond. Deze acquisitie past binnen de strategie van Van Ameyde om haar schade-expertisediensten in de Engelse transportschademarkt te versterken.

Met kantoren in grote havens in het Verenigd Koninkrijk zorgt McAusland Turner voor de gewenste sterke vertegenwoordiging in de transportschademarkt. Daarmee vult het bedrijf ook de bestaande non-marine schade-expertisediensten van Woodgate & Clark voor de zakelijke markt in het Verenigd Koninkrijk aan.

De overname vindt plaats door middel van een aandelenoverdracht. Er zijn geen gevolgen voor het personeel of het management. “Dankzij onze gezamenlijke visie om de transportverzekeringsmarkt te voorzien van hoge kwaliteit dienstverlening, kunnen wij juist groeien en de werkgelegenheid garanderen,” aldus Albert Weatherill, Managing Director van McAusland Turner. Het bedrijf zet de werkzaamheden voort vanuit de bestaande kantoren in Hull, Grimsby, Newcastle, Bristol en Ipswich. Bovendien wordt er binnenkort een kantoor in de City van Londen geopend.

De markten van Van Ameyde en McAusland Turner zijn volledig aanvullend. Bob de Bruijn, lid van de Raad van Bestuur van Van Ameyde, zegt: “De acquisitie past binnen de strategie van Van Ameyde om het netwerk van complexe en zakelijke schade-expertise te vergroten. Aangezien het Verenigd Koninkrijk de grootste transportverzekeringsmarkt is, is uitbreiding van ons transportschadenetwerk naar dit land essentieel. McAusland Turner past qua kwaliteit én identiteit perfect bij ons.”

Met Van Ameyde krijgen McAusland Turner en haar klanten toegang tot het netwerk van transportschade-expertisebureaus van Van Ameyde in Europa. Dit netwerk bestaat momenteel uit Nederland, België, Zweden, Denemarken, Finland, de Baltische staten, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland. Van Ameyde zal het bedrijf bovendien steunen in haar groeiplannen en IT-ondersteuning verlenen.

 

Over McAusland Turner

McAusland Turner is een groeiend, zeer ervaren, transportschade-expertise- en consultancybureau dat onafhankelijk optreedt namens verzekeraars, P&I Clubs en de transportbranche in het algemeen. Het bedrijf adviseert en ondersteunt de transportbranche al sinds 1888 en is al meer dan 100 jaar officieel P&I Correspondent.

 

Over Van Ameyde

Van Ameyde is de Europese marktleider op het gebied van claimsmanagement, schade-expertise en IT-ontwikkeling voor de verzekerings- en riskmanagementmarkt. De zakelijke schade-expertisedivisie van Van Ameyde bedient verzekeraars, makelaars, het bedrijfsleven en overheidsinstanties. McAusland Turner wordt onderdeel van deze divisie, die verder bestaat uit Woodgate & Clark, Van Ameyde Marine, Arntz | van Helden, Krogius en MLC.

Forward thinking

Get the latest news and industry thoughts from Van Ameyde. With 75 years’ experience, you can count on our insights and knowledge to help you ensure your continuing success.  More articles

Claims management

4 min reading

Beloftes nakomen bij schade… Mensen, bots, AI?

Lees verder >

Digital transformation

4 min reading

Intrasurance Technology Services & (Zero)70 samen als Van Ameyde Systems

Lees verder >

Claims management

3 min reading

iptiQ kiest voor Van Ameyde voor claims management

Lees verder >

Partners

3 min reading

Van Ameyde neemt belang in SEAsia Group

Lees verder >